No items found.

Verhalen vanop of over de fiets

Ontdek meer over Joule en hoe fanatiek we zijn wanneer het over fietsen gaat.

Blogposts

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
2
min read
Het gebeurt niet vaak dat er een minister aanschuift aan de tafel van onze podcast, maar onlangs hadden we de eer om Vincent Van Peteghem in de studio van Kilowattuur te mogen ontvangen. We hadden het o.a. over zijn visie over extralegale voordelen, de verhoogde fietsvergoeding, fietsinfrastructuur en een mobiliteitsbudget voor iedereen.
Verder lezen
Pijl
min read
Fietsleasing is vanaf 2025 mogelijk voor leerkrachten. Meer weten? Blijf op de hoogte via de Joule-kanalen.
Verder lezen
Pijl
2
min read
Bereken de kostprijs van je fietsleasing via de Joule Calculator. Heel wat factoren spelen hierbij een rol, en onze calculator neemt ze in acht. Wij lijsten de belangrijkste rechtsbronnen en factoren op.
Verder lezen
Pijl
1
min read
De sector was al lang vragende partij. En nu heeft de petitie waarmee meer dan 10.000 handtekeningen werden verzameld haar vruchten afgeworpen. Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts trekt fietsleasing als extralegaal voordeel open voor leerkrachten.
Verder lezen
Pijl
1
min read
Op zoek naar een extraatje voor je medewerkers zonder de kosten te laten oplopen? Ben je als kmo of ondernemer al op een fiets(plan) gesprongen? Geïnteresseerd in alle voordelen van de fiets maar niet zeker waar de startlijn ligt? Joule, Lucien en Liantis presenteren 'Bikes with Benefits': een avond over flexibel verlonen en pendelen ;)
Verder lezen
Pijl
2
min read
Voor wie wil starten met bedrijfsfietsen, is een fietspolicy een must-have. In een fietspolicy leg je namelijk alle belangrijke afspraken vast tussen je organisatie en de werknemer die de fiets leaset. Waarom is een fietspolicy nu precies zo belangrijk en hoe stel je er een op? Je leest het hier.
Verder lezen
Pijl

Zij zeggen 'ja' tegen Joule

Joule maakt van elke klant een fietsfanaat. Lees hier hun verhaal.

Downloads

Van gedetailleerde gidsen tot handige onderhoudstips, wij helpen je om meer uit je fietservaring te halen.

1
min lezen
De gids heeft een overzicht van de diensten bij een fietsleasing, praktische voorbeelden rond de verwerking van fietsleasing voor een zelfstandigeen een antwoord op enkele veelvoorkomende vragen.
Naar download
Pijl
1
min lezen
Deze gids is bedoeld voor een KMO die fietsleasing wil aanbieden aan hun werknemers. De gids heeft een overzicht van de diensten bij een fietsleasing, praktische voorbeelden rond de verwerking van fietsleasing via loonruil en een antwoord op enkele veelvoorkomende vragen. Daarnaast staat er ook nog informatie bij voor fietsleasing als zelfstandige.
Naar download
Pijl
1
min lezen
Deze gids is bedoeld voor HR- en fleetmanagers die fietsleasing willen aanbieden aan hun werknemers. De gids heeft een overzicht van de diensten bij een fietsleasing, praktische voorbeelden rond de verwerking van fietsleasing via loonruil en een antwoord op enkele veelvoorkomende vragen.
Naar download
Pijl
1
min lezen
Een fietspolicy is een verzameling van spelregels voor een fietsleasing. Deze template van een fietspolicy geeft je alvast een beeld van de voornaamste elementen van een fietspolicy: afspraken rond gebruik van de fiets, boetes, de toepasselijkheid van het fietsplan en instructies rond bestellingen en vroegtijdige beëindiging.
Naar download
Pijl
3
min lezen
Hoe werkt de bedrijfsfiets fiscaal? Een overzicht over de financiële voordelen van fietsleasing voor werknemer en werkgever Enkele tips & tricks waar je moet opletten bij het opstarten van een fietsplan Praktische voorbeelden bij een salarisberekening met fietsleasing
Naar download
Pijl
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.