Blog
Overheden

Fietsleasing voor gezondheidsinrichtingen en diensten in PC 330

Elke Swinnen
18
Oct
2024
9
Dec
2024
5
min read
2 mensen leasen fiets via werkgever

Fietsleasing voor ziekenhuizen, ouderenzorg, revalidatiecentra en thuisverpleging

Fiets naar het werk, bespaar tijd en help het milieu – geen files of gedoe met parkeerplaatsen meer. Met Joule is fietsleasing een smooth ride voor zorgpersoneel!

Fietsleasing op maat van de zorgsector

Een bedrijfsfiets leasen: Voor wie en hoe werkt het?

Voor wie is het?

Fietsleasing is beschikbaar voor werkgevers en werknemers onder het paritair comité voor gezondheidsinstellingen en -diensten (PC 330), waaronder: Ziekenhuizen, forensisch-psychiatrische centra, revalidatiecentra, thuisverpleging, en meer*.

Hoe werkt het?

Het budget dat aan fietsleasing kan worden toegewezen, bestaat uit de volledige of gedeeltelijke omzetting van de bruto eindejaarspremie. Let op: het omzetten van de bruto eindejaarspremie naar het alternatief van een fietslease mag geen kostenbesparing opleveren.

You heard that right, werknemers kunnen hun brutoloon niet inzetten voor fietsleasing.

Waarom Joule dé fietsleasing partner is voor de zorgsector

Bij Joule begrijpen we de unieke behoeften van zorgorganisaties, dus hebben we onze diensten ontworpen met medisch personeel in gedachten. Of je nu een groot ziekenhuis of een kleine kliniek beheert, Joule maakt fietsleasing eenvoudig voor jou.

Wij bieden een fietsplan dat precies is afgestemd op jouw zorgorganisatie:

  • Geen minimum aantal fietsen: voor ons maakt het niet uit of je nu 1 of 1000 fietsen nodig hebt.
  • Gepersonaliseerde service: Laat je werknemers kiezen voor een mobiele service aan huis of een lokale service in een geselecteerde winkel.
  • We krijgen je team op de fiets via informatiesessies, testdagen of andere initiatieven. Ons toegewijde team staat klaar om jouw fietsplan te activeren, van offerte tot bestelling en onderhoud.
  • Termijn – Fietsleasing voor 12, 24, 36 of 48 maanden. Jouw team bepaalt.

Voor meer gedetailleerde informatie over hoe fietsleasing werkt, wat de financiële voordelen zijn en wat de opties zijn voor jouw team, download Joule’s frisse fietsgids!

Hoe stel je nu een fietspolicy op?

Een fietsbeleid is een set van basisregels voor fietsleasing. Maar laten we eerlijk zijn, dit is behoorlijk droge en complexe materie. Daarom hebben we een policy template opgemaakt die je een overzicht geeft van de belangrijkste must-haves:

  • Afspraken rond minimaal fietsgebruik
  • Boetes
  • De toepasselijkheid van het fietsplan
  • Instructies rond bestellingen
  • Instructies rond vroegtijdige beëindiging

Download jouw fietspolicy template hier!

Waarom zorgprofessionals dol zijn op Joule

Joule ❤️ de zorgsector en de love is mutual. Maar oordeel vooral zelf!

Stijn Vandeurzen (Preventieadviseur Ter Heide): “Het geluk van medewerkers is verbonden met goede mobiliteit. Het is voor onze medewerkers gemakkelijk om met de fiets naar het werk te komen en niet langer afhankelijk te zijn van hun auto. Geen files hebben een positief effect, en met de fiets naar het werk komen zorgt voor de nodige ontspanning.”

Diana Achten (Teamcoach): "Het proces bij Joule is heel vlot gegaan. Ik heb verschillende simulaties voorgesteld gekregen met verschillende accessoires en prijzen. Ik kreeg de juiste begeleiding en informatie om de juiste fiets te kiezen. De communicatie tussen mezelf, HR en Joule is over de hele lijn heel goed verlopen."

Lees de volledige Ter Heide-case hier.

“We horen heel vaak dat medewerkers het zich beklagen dat ze niet eerder een fiets leasden, en dat ze nu veel meer fietsen – ook in hun privéleven”, bevestigt Kaat Van Hecke, HR Expert bij Helan. “Dat vinden we natuurlijk super, want het fysieke en mentale welzijn van onze collega’s staat voorop bij Helan. Bovendien zijn gezonde medewerkers gemotiveerder in hun job, en daar halen uiteindelijk ook onze klanten voordeel uit. Zelf vind ik het nu juist ongemakkelijk om de auto te nemen. Eens je een fietsleasing geprobeerd hebt, wil je niet meer terug.

Lees de volledige Helan-case hier.

Helan gebruikt Joule fietsleasing voor hun personeel

Benieuwd hoe andere zorginstellingen zoals i-mens, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen en Familiehulp fietsleasing hebben geïmplementeerd? Bekijk deze blogpost!

Joule geeft om de zorgsector

In’t kort: De fietsleasing van Joule is afgestemd op de behoeften van zorgteams. We zijn helemaal voorstander van het stimuleren van een gezonde fietscultuur om het welzijn te verbeteren, terwijl onze tools het HR-werk makkelijker maken door de administratie te verminderen.

Je vraagt je waarschijnlijk af: "Oké, maar wat gaat dit me kosten?" Wel, we wisten dat je die vraag zou stellen, dus hebben we een calculator ontwikkeld, die je hier kunt vinden.

Nog steeds niet zeker of fietsleasing de juiste keuze is? Vul het contactformulier hieronder in en we zoeken het samen uit!

*De diensten voor het bloed van het Rode Kruis van België, medisch-pediatrische centra, wijkgezondheidscentra, categorale ziekenhuizen (dit is elk ziekenhuis dat uitsluitend beschikt over een G-dienst (revalidatie van geriatrische patiënten) en/of een Sp-dienst (gespecialiseerde dienst voor behandeling en revalidatie), rusthuizen voor bejaarden, rust- en verzorgingstehuizen, dagverzorgingscentra, assistentiewoningen, centra voor kortverblijf voor bejaarden, psychiatrische verzorgingstehuizen, initiatieven van beschut wonen, multidisciplinaire begeleidingsequipes en netwerken palliatieve zorgen, de sociale diensten, diensten voor geestelijke gezondheidszorg, diensten voor hulp aan rechtzoekenden en andere ambulante diensten – met uitzondering van de wijkgezondheidscentra – die erkend en gesubsidieerd worden door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie.

Deel deze post
Elke Swinnen
9
Dec
2024
5
min read
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.